Ons verhaal


Twee vrienden die samen het ondernemingsavontuur zijn aangegaan. Sporten deden we al samen, maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijdens het wielrennen viel het ons op dat een 'normale' bidon eigenlijk helemaal niet zo handig is. Neem dit samen met leergierigheid, vastberadenheid en competitiviteit dan krijg je de oprichting van Biedon. 

 


Amateur sporter Remco

Remco Captein

Hier amateursporter Remco,

Mijn ambities in sport liggen voornamelijk in de hoek van duursporten. Racketsporten heb ik ook veel gedaan en ben ik momenteel nog een beetje aan het onderhouden door te squashen met Jan. Mijn focus ligt op dit moment op het lopen van de marathon van Rotterdam binnen 3 uur. ik heb een redelijke blessure tijd achter de rug, dus dit wordt nog een flinke uitdaging. Na de marathon sta ik ingeschreven voor de Stubai Ultratrailrun K68, een race waarin je de Stubai gletsjer in Oostenrijk op rent. Deze race is 68 kilometer lang en telt bijna 5000 hoogtemeters! Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar ik heb in oktober 2021 de ultraviking gelopen welke 62km en 130+ obstakels telt, maar qua hoogtemeters niet eens in de buurt komt van de Stubai Ultra, dus ook dit wordt weer een flinke uitdaging. Bij het trainen voor deze evenementen zwem en wielren ik ook vaak, puur om zo snel mogelijk een goede conditie op te bouwen. 

Naast mijn sportactiviteiten studeer ik Economics and Business Economics aan de Universiteit Utrecht (UU). Ik zit momenteel in mijn tweede jaar met een minor in data science, hier leer ik voornamelijk data te analyseren en interpreteren.   

  • Fanatiek gezelligheid sporter Jan

 

Fanatiek gezelligheid sporter Jan. 

Ik vind bijna elke sport leuk om te doen. Het liefst een sport die je samen met iemand doet. Daarom vind ik het leuk om wekelijks te squashen, zoals je ziet op de foto rechts. Ik sta altijd open voor een potje squash en alles te geven. Momenteel ben ik ook aan het hardlopen voor een opkomend hardloopevenement. Verder ben ik derdejaars student Economie en Bedrijfseconomie met een minor in sociale wetenschappen. Hier word ik breed georiënteerd op de denkprocessen en keuzes die mensen maken. Mijn interesses liggen bij waarom iemand iets koopt of doet en vandaar mijn minor in de sociale wetenschappen.

Jan verkerk